| By Maria Cruz

Späckhuggaren / House for a drummer

Between the countryside and the forest

PHOTOGRAPHY

PHOTOGRAPHY

PHOTOGRAPHY

PHOTOGRAPHY

PHOTOGRAPHY

PHOTOGRAPHY

PHOTOGRAPHY

1 de 3

Designed for a single-parent family, with interests in music, sailing and nature, the house, located just over half an hour north of Gothenburg on the west coast of Sweden, is the perfect habitat for deep relaxation, while observing nature’s wonders. The design stands out on the outside. The colour adds to its charm. It was inspired by an old farm stall and warehouse, and boasts large barnyard doors covering the windows facing west, all painted red (Falu-Red) - a traditional Swedish colour. The client, a single father, wanted an open, two-storey house. And so studio Bornstein Lyckefors designed the 163-sqm ‘House for a Drummer’, in which the opening to the façade to the ground level is 3.5 metres high. The rooms intertwine between the two floors. The ground floor has a concrete floor that continues to the outside. This floor houses the entrance hall, WC, kitchen and living room. The floor slab is displaced vertically, creating contact between the floors and allowing light to spread diagonally around the house. The ceiling and the beams, as well as the furniture, some walls and the stairs are made of wood.

 

HTTP://WWW.BORNSTEINLYCKEFORS.SE