Kona Residence

Natural Dichotomy

PHOTOGRAPHY Benny Chan

PHOTOGRAPHY Benny Chan

PHOTOGRAPHY Benny Chan

PHOTOGRAPHY Benny Chan

1 de 3
Nestled between the volcanic mountains and the ocean, the Kona Residence uniquely inhabits this natural dichotomy, developing to a geometric pattern in line with the landscape that surrounds it. The solidified lava flows and the undergrowth that surround this stunning house located in Kona, in Hawaii, place it in a somewhat inhospitable context. But the Belzberg Architects practice was skilful in being able to take advantage of this, organising the Kona Residence into a series of niches, exploring the individuality and the view of each of them. If the concept might lack a little unity, in practice the residence is connected via a central axis: an outdoor corridor that brings the two wings of the house together.
A unique arched structure, inspired by typical Hawaiian basketry, welcomes you when you enter the Kona Residence. In its interior – which, like the whole construction, reflects a raft of concerns about sustainability – you find seven bedrooms (a master suite, three children’s bedrooms and three guest bedrooms), the living and dining room, the kitchen, two home offices, a media room, a swimming pool, outdoor shower and bathtub, a gym, a garage…among various other spaces in which traditional elements appear in the form of contemporary detailing.